2024 Nisan Öğrenci Başarıları

Arkadaşlar Merhaba,

Yine sizlerden gelen muhteşem haberlerle yeni bir aya giriş yapıyoruz. Haberlere geçmeden önce şunu belirtmek isterim: Birçok farklı eğitimde güncelleme yapıldı, haberler paylaşıldı ve indirim kuponları atıldı. AI Hacking bölümü, zor teknik mülakat soruları çözüm bölümleri vb. güncellemeleri eğer görmediyseniz Udemy’den gelen içerik maillerine bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Bülten YouTube versiyonu: https://youtu.be/LRHufkJUXRs

Gelelim bu ayın güzel haberlerine:

1) Bug Bounty & Etik Hacker’lık – Ahmet Algan

Web Sızma Testleri ve Bug Bounty Eğitimi katılımcılarından devamlı Bug Bounty yaptıkları ve yüksek miktarlarda ödüller kazandıkları hakkında geri dönüşler geliyor. Zaten her ay gelen bu haberleri genelde paylaşamıyorum çünkü firmalar bu haberlerin paylaşılmasını çok istemiyorlar. Fakat Ahmet sağolsun bizimle paylaşmak için bir kaç tane güzel haberi izniyle birlikte bana yolladı. Tam hack’leme kanıtlarını buraya koymuyoruz gizlilik açısından ama video anlatımında değineceğiz. Ayrıca Ahmet’in son bulduğu açıkla birlikte 15.000$’lık bounty kazandığını da biliyoruz! Kendisini tebrik ediyoruz, bu haberleri diğer arkadaşlarımıza ilham olması adına bizimle paylaştığı için de teşekkür ediyoruz.

2) Health Hub & Swift Student Challange – Batu Akdoğan

Batu’yu aslında öncelikle Health Hub’ı tanıtmak üzere bu bültene eklemiştik. Fakat tam haberleri yayınlamadan Batu yepyeni güzel bir haberle daha geldi. Kendisi 2024 Swift Student Challange’ı kazanarak şimdiden çok iyi bir iOS developer olma yolunda kendini kanıtladı! Kendisini tebrik ediyoruz. Aşağıda Swift Student Challange için yaptığı paylaşımın görselini göstersem de, kendisinin Health Hub isimli uygulamasını GitHub’dan inceleyebilir, kendisine geri bildirimler verebilir ve destekleyebilirsiniz.

HealthHub GitHub: https://github.com/batuakdogan/HealthHub

3) Spreader – Berat Rıdvan Asiltürk – iOS

Berat’ın yaptığı bu güzel iOS uygulamasıyla hızlı okuma yeteneklerinizi geliştirebilir, ücretsiz ve reklamsız bir şekilde tüm hizmetlerden faydalanabilir; sadece kitap değil, kopyala yapıştır yaptığınız metinleri hızlı okuma sürecine entegre ederek kullanım sağlayabilirsiniz. Eline sağlık diyoruz, uygulamaya bu linkten ulaşabilirsiniz: https://apps.apple.com/tr/app/spreader-h%C4%B1zl%C4%B1-okuma-appi/id6470868274?l=tr&platform=iphone

4) Quizle – Vedat Başboğa – Android

Vedat’ın yaptığı quiz uygulamasıyla sadece soru çözmek değil aynı zamanda İngilizce öğrenme aşamasında yaptığın egzersizlerle kendinizi geliştirebilirsiniz. Uygulama içerisinde birçok farklı kategori ve kademe bulunuyor. Oyuna buradan ulaşabilirsiniz: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vedatbasboga.ingilizcekelimequizoyunu

5) UWallet – Mustafa Gülay – Android

Mustafa’nın yaptığı bu cüzdan uygulaması içerisinde modern Android geliştirme öğelerinden birçoğunu barındırmakla beraber yapısal bir mimari izliyor. Uygulamayı kullanan kişiler gelirlerini ve giderlerini ayrıntılı bir şekilde yazarak harcamalarını takip edebilir, tasarruf ekranından sürekli güncellenen döviz ve kur bilgilerini görebilir ve pasta grafiği üzerinden harcamalarının dağılımını görüntüleyip hangi harcama kalemlerine para harcadıklarını görüntüleyebilirler. Ayrıca Mustafa bizimle GitHub linkini paylaşarak tüm kodlara erişmemiz için de izin verdi ve kendisine çok teşekkür ediyoruz.

UWallet GitHub: https://github.com/Mustafa-mst/Uwallet

Atıl Samancıoğlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir