2024 Mayıs Öğrenci Başarıları

Herkese Merhaba,

Yaz yaklaşırken eğitimlerde bol bol güncelleme yapmaya, yeni içerikler eklemeye devam ediyoruz. ChatGPT eğitimine veri bilimi ile ilgili eklenen kısma göz atmadıysanız mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

Yeni dönemde de güncellemeler ve yeni içerikler gelmeye tabii ki devam edecek. Bu konulardaki isteklerinizi bana mesajlar aracılığıyla iletebilirsiniz!

Bülten YouTube versiyonu: https://youtu.be/SXgstIsx11c

Gelelim bu ayın sizlerden gelen güzel haberlerine:

1) Pos Terminal – Hasan Ali & Çağrı Asan – Android

Hasan ve Çağrı’nın beraber yaptığı proje, Android işletim sistemi kullanan Pos cihazları için geliştirilmiş bir uygulama. Uygulama içerisinde MVVM mimarisi kullanılırken Coroutine, Room vb. modern teknolojilerden faydalanılmış. Özellikle de arayüz konusunda gayet temiz iş çıkartan uygulamanın kodlarını da arkadaşlarımız bizimle paylaştılar. Kendilerine kod paylaşımı için çok teşekkür ediyoruz.

GitHub linki: https://github.com/CampusCoders/PosTerminalApp?tab=readme-ov-file

2) Tempomind – Yusuf Arıtürk – iOS

Odaklanma, hatırlatma, yapılacak iş organizasyonu gibi problemleri çözmek için yola çıkan Yusuf Tempomind isimli iOS uygulamasını geliştirmeyi başarmış. Uygulama içerisinde zamanlayıcılar, hatırlatıcılar, organizatörler vb. bir çok özellik bulunuyor. SwiftUI ile geliştirilen bu uygulamayı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz: https://apps.apple.com/tr/app/tempomind/id6450900241

3) WallPaper App – Kamil Ağcabay – Android

Kamil’in yazdığı Android uygulaması basit anlamda sizin duvar kağıdınızı değiştirmenize olanak tanıyor. Wallpaper uygulamarı çok basit gibi görünse de özellikle Android tarafında çok yüksek talep gören ve Google Play’de iyi reklam geliri getirebilen uygulama tiplerinden bir tanesi. Kamil bu uygulamanın kodlarını da bizimle paylaştı ve bu sebeple kendisine çok teşekkür ediyoruz.

GitHub Linki: https://github.com/kamilagcabay27/WallpaperApp

4) Enflasyon Hesaplayıcı – Nazlı Bekec – iOS

Nazlı bize 1980’den bu yana enflasyon verilerini içerisinde barındırarak, paranın güncel değerini hesaplayabileceğiniz güzel bir araç oluşturmuş. Veriler TCMB’den alınıyor ve güncel olarak hesaplamanıza olanak tanıyor: https://apps.apple.com/tr/app/enflasyon-hesaplay%C4%B1c%C4%B1/id6463882033?l=tr&platform=iphone

5) Zamsung Notes – Imran Melikov – Android

Imran Samsung’ta bulunan Notes uygulamasının benzerini diğer Android işletim sistemi barındıran cihazlarda da kullanmak üzere bir uygulama tasarlamış. Uygulamanın içerisinde notunuzu istediğiniz klasöre kaydetme, şifreleme vb. özellikler bulunuyor. Uygulamanın kodlarına ulaşabilir ve Imran’ın MVVM, DI, Room vb. teknolojileri kullandığı bu uygulamayı gönlünüzce inceleyebilirsiniz.

GitHub Linki: https://github.com/ImranMelikov0/Zamsung-Notes

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir