2024 Haziran Öğrenci Başarıları

Herkese Merhaba,

Yazın gelmesiyle birlikte biraz daha sakinleyen takvimlerimizde eğitimlere bol bol yer açacağımız güzel günler geliyor. Bunun için yine sizden gelen istekler doğrultusunda eğitimlerde güncellemeler ve eklemeler yapılmaya devam ediyoruz.

Aynı zamanda tabii ki de sizden gelen güzel haberleri paylaştığımız bülten devam ediyor. Lafı uzatmadan bu ayın başarılarına geçelim.

Bülten YouTube versiyonu: https://youtu.be/fH0OA87Afks

1) Movie App – Kürşat Kumsuz – Android

Kürşat bizimle GitHub’da kodlarını paylaşmak üzere çok güzel bir portföy projesi hazırlamış. Movie App içerisinde modern bir Android uygulamasında kullanmak isteyebileceğiniz bir çok özelliği bulabilirsiniz. Aynı zamanda Kürşat kendi geliştirdiği animasyonlu mesaj barı özelliğini de bir kütüphaneye çevirmiş. Android için yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz, linklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Movie App: https://github.com/kursatkumsuz/movie

Animated Message Bar: https://github.com/kursatkumsuz/animated-message-bar

2) Sentence Search – Yakup Açış – iOS

Yakup’un yaptığı uygulamada öğrenmek istediğiniz İngilizce bir kelimeyi girdikten sonra onun kullanımıyla ilgili farklı cümle örneklerini görebilir ve kelime haznenizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda eş anlamlı kelimeleri bulup, beğendiğiniz cümleleri kaydedebildiğiniz uygulama için Yakup’a eline sağlık diyoruz: https://apps.apple.com/tr/app/sentence-search-english/id6474073167

3) Satonda – Ulvi – Android

Ulvi’nin geliştirdiği bu uygulama temel anlamda yapılacak işlerinizi ve notlarınızı takip ettiğiniz bir fonksiyoneliteye sahip. Fakat kendisi uygulamayı geliştirirken Compose, Coroutines, Hilt, Room vb. tüm modern kütüphaneleri işin içerisine dahil ettiği ve çok da güzel bir kullanıcı arayüzü geliştirdiği için mutlaka örnek alınması gereken uygulamalardan birine imza atmış. Aynı zamanda kendisi bizimle GitHub linkini de paylaşarak kodları herkese açtı! Çok teşekkür ediyoruz, linkler aşağıda.

Google Play link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rodoyf.satonda

GitHub link: https://github.com/oolyvi/Satonda

4) 360 Circle – Emre Sezer – Android

Daha önce de bültenlerde başarılarını paylaştığımız Emre bu sefer Android için bir oyun geliştirmiş. 360 Circle oyununda ekranda belirtilen objeleri yakalayarak puan almaya çalışıyorsunuz. Aynı zamanda oyun içinde puan biriktirerek farklı kostümler edinebiliyorsunuz. Emre’ye eline sağlık diyoruz: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.takeanapp.circle360&hl=tr&gl=US

5) MemeLabs – Muhammed Numan Yıldırım – iOS

Muhammed’in iOS için yaptığı uygulamada popüler Meme’leri oluşturmak ve paylaşmak oldukça kolay. Özellikle mizahi sosyal medya içerikleri paylaşan biriyseniz bu uygulamaya bakmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Muhammed uygulamayı yazarken SwiftUI, StoreKit vb. bir çok yeni teknolojiyi de işin içerisine dahil etmiş.

Eline sağlık diyoruz: https://apps.apple.com/tr/app/memelabs-meme-maker/id6472051307

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir