2023 Nisan Öğrenci Başarıları

Herkese Merhaba,

Bu ay içerisinde yine Android Geliştirme Eğitimi ve Etik Hacker Olma Kursu’nda güncellemeler yaptık. Güncellemeleri ve hangi dersleri etkilediğini sizlere Udemy aracılığıyla ilettim.

Tabii ki bu süreçte her zamanki gibi sizden gelen güzel haberleri de paylaşmaya devam ediyoruz. Eğitim güncellemeleri de devam edecektir. Bana isteklerinizi iletmeyi unutmayın!

Bülten YouTube versiyonu: https://youtu.be/DrucNKbacWE

1) Yorozuya List – Faruk Aygün – Android

Faruk anime ve manga severler için süper bir uygulama yapmaya başladı. Şimdiden Google Play’e koyduğu uygulamayı geliştirmeye devam ediyor. Daha da güzeli bu uygulamanın kodlarını bizimle GitHub’dan paylaştı. Hem uygulama güzel, hem arayüz güzel hem de kodları paylaştı, kendisini buradan tebrik ediyoruz.

Github: https://github.com/farukaygun/YorozuyaList

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farukaygun.yorozuyalist&pcampaignid=pcampaignidMKT-Other-global-all-co-prtnr-py-PartBadge-Mar2515-1

2) English Dictionary – İsmail Enes Tığlı – Android

İsmail Enes’in geliştirdiği sözlük uygulaması ile istediğiniz kelimeleri aratabilir, deyimlerin anlamlarına bakabilir, farklı kategorilerde quizler çözerek kendinizi test edebilirsiniz. Süper bir uygulama olmuş eline sağlık diyoruz. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enestigli.dictionaryapp

3) Ninova – Ömer Faruk Delibaş – Android

Ömer Faruk öncelikle bir diş hekimi ve iki sene önce başladığı bu yolda çok güzel bir uygulamaya imza atmış. İnsanların kitaplarını kaydedebildiği, kategorize edebildiği, notlarını ekleyebildiği güzel bir uygulama ortaya çıkmış. Aynı zamanda kendisi de GitHub kodlarını bizimle paylaşarak çok güzel bir ilham kaynağı sağlamış oldu. Kodlarda da MVVM, Room, Retrofit vb. bir çok teknoloji kullandığı için ayrıca teşekkür ediyoruz. Eline sağlık diyoruz, teşekkür ediyoruz.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.armutyus.ninova

GitHub: https://github.com/armutyus/ninova

4) Mira Bug Bounty – Mehmet Gedik – Android

Mehmet’in geliştirdiği Mira Bug Bounty uygulaması özellikle siber güvenlik eğitimlerini alanların yakın ilgisini çekecektir. Eğer sızma testi yapıyorsanız ihtiyaç duyabileceğiniz taramalar ve araçları içerisinde tek bir bünyede barındıran uygulama başta siber güvenlik eğitimlerini alanlar olmak üzere herkes tarafından denenmeli. Tabii ki yasal amaçlarla kullanmayı unutmayalım! Mehmet’e eline sağlık diyoruz.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mirage.mirabugbounty

5) Ben İyiyim – Muhammed Özyavuz – iOS

Muhammed daha deprem konusu bu kadar gündemde değilken 3 yıl önce Android’de acil durum uygulamasını paylaşmıştı. Şimdi konu hepimiz için çok kritik bir hale gelince iOS uygulamasını da yazmış. Uygulamada acil bir durumda SMS göndermeyi otomatik hale getirebiliyorsunuz ve bu SMS’in içinde açık adres de yer alıyor. Aynı zamanda son depremler, toplanma alanlarının gösterimi ve deprem hazırlık anketi gibi bilinçlendirici opsiyonlar da mevcut. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz: https://apps.apple.com/tr/app/ben-i-yiyim/id6445989777?l=tr

Atıl Samancıoğlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir